مدرسه غیر دولتی دخترانه اسوه

مدل‌سازی ساختاری عوامل موثر بر زیست‌پذیری گرگان

نویسندگان

  • مریم فراهانی, استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان*, نویسنده مسئول
  • مصطفی صاحبی, کارشناس آموزش دانشگاه میرداماد گرگان*, نویسنده
  • سعید مطهری, کارمند مدیریت شهری شهرداری گرگان*, نویسنده
چکیده

ایجاد شهر زیست‌پذیر به‌عنوان یک هدف مهم برای دستیابی به توسعه پایدار شهری محسوب می‌شود. درک رضایت ساکنان از زیست‎پذیری شهری و عوامل آن برای برنامه‌ریزی شهری و ایجاد سیاست‎گذاری شهرهای قابل سکونت ضروری است. تحقیق حاضر باهدف بررسی عوامل مؤثر بر زیست‎پذیری شهری و روابط موجود بین آنها در کلان‎شهر کرمانشاه انجام پذیرفت. تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی - توسعه‎ای و از نظر ماهیت توصیفی - تحلیلی است. جامعه آماری، شهروندان شهر کرمانشاه با جمعیت ۹۴۶۶۵۱ نفر می‎باشد که در مناطق هشت‎گانه شهری سکنی گزیده‎اند. روش نمونه‎گیری تصادفی طبقه‎بندی شده، تعداد نمونه ۳۸۵ و ابزار پژوهش پرسش‌نامه بود. جهت تجزیه‌وتحلیل داده‎ها از نرم‌افزار Smart PLS و برای بررسی روابط بین ابعاد و شاخص‎های زیست‎پذیری از مدل معادلات ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جزئی استفاده گردید. مدل‎سازی ساختاری دیدگاهی است که در آن الگوهای فرضی از ارتباطات مستقیم و غیرمستقیم در میان یک مجموعه از متغیرهای مشاهده شده و پنهان بررسی می‎شود. نتایج نشان داد، بُعد اجتماعی فرهنگی با مقدار ضریب مسیر ۶۶۶/۰ بالاترین تأثیر بر بُعد محیط زیستی با ۲۴۹/۰ کمترین تأثیر را بر زیست‎پذیری شهر گرگان داشته‎اند.

  • تاریخ انتشار15مهر 1401 تاریخ چاپ1401 نویسنده اصلی مریم فراهانی مجله نور کد @4h94dfz1 کشور ایران مناسبت علم نوین ساختمان کد شناسه جهانی DOI4587755115

ایجاد شهر زیست‌پذیر به‌عنوان یک هدف مهم برای دستیابی به توسعه پایدار شهری محسوب می‌شود. درک رضایت ساکنان از زیست‎پذیری شهری و عوامل آن برای برنامه‌ریزی شهری و ایجاد سیاست‎گذاری شهرهای قابل سکونت ضروری است.

حکمروایی خوب شهری مفهومی است که هم با مسئولیت حکومت و هم با تعهد شهروندان ارتباط دارد و به عنوان فرآیندی است که از یک طرف, بر اساس کنش متقابل میان سازمان ها و نهادهای رسمی اداره شهر و از طرفی دیگر, میان سازمان های غیر دولتی و تشکل های جامعه مدنی شکل می گیرد. در شرایط کنونی کشور ما که چهارچوب نظری منسجمی برای مدیریت شهرها وجود ندارد, باید به فکر ایجاد ساختارهای نوین تغییر و تحول در روش اداره ی شهرها بود. در این میان, حکمروایی خوب شهری به عنوان کم هزینه ترین و اثر بخش ترین و پایدارترین شیوه اعمال مدیریت, برای دستیابی به توسعه ی پایدار در قلمرو هر سرزمین جزئی از ضروریات می باشد. در این راستا, این مقاله با روش توصیفی-تحلیلی, از طریق مطالعات کتابخانهای و اسنادی مباحث نظری جمع آوری گردید. همچنین, ابزار به کارگرفته شده دیگر در این پژوهش در جهت تکمیل اطلاعات, تهیه ی پرسشنامه و استفاده از نظرات عمومی ساکنین شهر کنگاور می باشد. نتایج پژوهش حاضر نشان می دهد که مدیریت شهری در محدوده مورد مطالعه با اصول حکمروایی خوب شهری تطابق ندارد و با توجه به شاخص های آن از وضعیت مناسبی برخوردار نیست. ارزیابی این پژوهش حاکی از آن است که شهرداری و دیگر ارگان های دولتی در چارچوب حکمروایی خوب شهری عملکرد مناسبی ندارد. واضح است که هرچه مدیران مسلط تر, با تجربه تر, خلاق تر و با دانش و آگاهی بیشتری در رأس امور قرار بگیرند عملکرد آن ها در زمینه های گوناگون بهتر و مفیدتر واقع می شود. اهداف پژوهش: 8. شناسایی میزان انطباق مدیریت شهری در شهر کنگاور با توجه به اصول حکمروایی خوب. 9. ارزیابی شاخص های حکمروایی خوب شهری در شهر کنگاور با توجه به اصول حکمروایی خوب. سوالات پژوهش: 9. مدیریت شهری در شهر کنگاور تا چه اندازه با اصول حکمروایی خوب شهری انطباق دارد؟ 10. آیا شاخص ها و معیارهای حکمروایی شهری و مدیریت شهری در شهر کنگاور نمود یافته است؟

منبع محتوا | @4h94dfz1

محتوای مشابه

نظرات شما

Services List

Hi I am test a service to show